ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد پاسخ نمایندگی ایران به ادعایی درباره ارسال لانچر موشک فتح به روسیه عراقچی وارد قطر شد آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد القسام پیام جدید یک اسیر اسرائیلی را منتشر کرد استقبال ایران از اعلام آتش‌بس بین هند و پاکستان روایت عربستان از دیدار بن‌فرحان و عراقچی رئیس‌جمهور عراق: روابط خوبی با ایران و آمریکا داریم
کمالوندی:

ساخت نیرو گاه هسته‌ای کار فانتزی نیست؛ ضرورت کشور است

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت:کشور‌های اروپایی خود به این واقعیت رسیده‌اند که گریزی از ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 10
کد خبر: ۱۲۸۸۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، اشاره آقای کمالوندی به ساخت نیروگاه ایرانی ۳۶۰ مگاواتی دارخوین بوده که در راستای اجرای تکلیف قانونی تولید ۱۰ هزارمگاوات برق هسته‌ای برنامه‌ریزی شده و در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد.

۱۶ فروردین هم محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که ساخت نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی دارخوین در دستور کار قرار گرفته تا از آن در کنار رآکتور‌های تحقیقاتی استفاده کنیم.

گفتنی است، نیروگاه هسته‌ای دارخُوِین، دومین تاسیسات هسته‌ای کشور، از نوع رآکتور آب سنگین است و در شهر دارخوین استان خوزستان ساخته خواهد شد.

این پروژه پیش از انقلاب و در نیمه دوم دهه ۷۰ میلادی با همکاری شرکت‌های فرانسوی کلید خورد، اما پس از انقلاب به دلیل عدم هکاری طرف غربی متوقف شد. قرار بود این نیروگاه در سال ۱۳۹۵ با سوخت تولید شده در داخل ایران با غنای ۵٫۲ تا ۵٫۳ درصد اقدام به فعالیت نماید.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه صحبت‌های خود گفت: اگر چه در سال‌های گذشته تمرکز تحولات و اخبار بر موضوع غنی‌سازی سوخت سبب القای این نگاه شده است که فناوری هسته‌ای منحصر به سانتریفیوژ‌ها است، باید گفت که این تنها بخش کوچکی از این صنعت و امکانی است که در اختیار کشور و مردم قرار می‌دهد. به طور کلی پیشرفت‌های فناوری هسته‌ای ایران را می‌توان در چهار حوزه کاربرد پرتوها، انرژی، تولید سوخت و تحقیق و توسعه دسته‌بندی کرد.

بر این اساس بود که دیروز در سالروز فناوری هسته ای، ۹ دستاورد در زمینه صنعتی، لیزر، سیستم‌های کنترلی و عکسبرداری، رادیودارو و پلاسما رونمایی شد.

به گفته کمالوندی، ایجاد خط تولید کپسولی رادیو داروی ید ۱۳۱ که در درمان انواع سرطان کاربرد دارد، استفاده از پرتو‌های هسته‌ای برای استریل کردن، اصلاح بذر و مقاوم‌سازی بذر در مقابل کم‌آبی، استفاده از پرتو گاما برای فرآوری زهر زنبور عسل برای استفاده‌های پزشکی و نیز توسعه محصولات مرتبط با آب سنگین و دتره‌ها از جمله پیشرفت‌های انجام شده در این حوزه است./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار